CMA RNR

De CMA RNR-serie staat voor hoogwaardige pneumatische tapmachines. Deze machines zijn geschikt voor draadtappen, roltappen en inschroeven van helicoils met een maximale capaciteit van M20. Voor tappen is een hoge mate van nauwkeurigheid vereist omdat dit veelal de laatste bewerking is in het productieproces. Tapbreuken door onnauwkeurigheid van de taparm leiden derhalve tot hoge kosten. Met behulp van de taparm wordt de tapmotor stabiel en snel gepositioneerd. In de taparm zit een systeem om het gereedschap te smeren, waardoor u deze slechts af en toe hoeft bij te vullen. Met de CMA RNR heeft u gegarandeerd een 100% zuiver haaks tapgat.

Vraag stellen of snel een offerte?

Wil je meer weten over deze machines of binnen enkele minuten een offerte ontvangen? Neem contact op met onze adviseurs voor een advies op maat.

Over CMA RNR

De modellen RNR met parallelarm zijn voorzien van een pneumatische tapmotor van het topfabricaat Ingersoll-Rand. Standaard voorzien van een in de tapkop geïntegreerd smeersysteem voor het tappen.

De CMA RNR-serie staat voor hoogwaardige pneumatische tapmachines. Deze machines zijn geschikt voor draadtappen, roltappen en inschroeven van helicoils met een maximale capaciteit van M20. Voor tappen is een hoge mate van nauwkeurigheid vereist omdat dit veelal de laatste bewerking is in het productieproces. Tapbreuken door onnauwkeurigheid van de taparm leiden derhalve tot hoge kosten. 

Met behulp van de taparm wordt de tapmotor stabiel en snel gepositioneerd. In de taparm zit een systeem om het gereedschap te smeren, waardoor u deze slechts af en toe hoeft bij te vullen. Met de CMA RNR heeft u gegarandeerd een 100% zuiver haaks tapgat.

Multipositiekop
Alle modellen kunnen worden uitgevoerd met een multipositiekop voor verticaal, horizontaal
en tappen onder hellingshoek.

Kenmerken
Groot werkbereik afhankelijk van het model van 1.800 / 2.200 / 2.400 mm rondom de machine.
Snel en eenvoudig gereedschap wisselen en het gereedschap staat altijd haaks op het werkstuk.
Geïntegreerd smeersysteem. Snel en eenvoudig positioneren van de tap boven het werkstuk. Kogelgelagerde parallelarm, dus absoluut spelingsvrij en geen slijtage.

Productvoordelen
Geen tapbreuk dus lagere gereedschap kosten, dus een enorme kostenbesparing. Ten opzichte van een bewerkingscentrum lagere tapkosten per tapgat. Tot slot meer flexibiliteit en korte cyclustijden.