TUWI - het verschil
het verschil.

TCI Cutting waterstraalsnijmachines:

Een breed scala waterstraalsnijmachines in nagenoeg elke afmeting en uitvoering, geheel aan te passen aan uw wensen en eisen. Standaard biedt Tuwi de TCI waterstraalsnijmachines aan met een KMT 4.130 of 6.200 bar hogedrukpomp, optioneel zijn de waterstaalsnijmachines uit te voeren met hogedrukpompen van Buhler of Hypertherm. Een maximaal inzetbereik creëert u door te kiezen voor meerdere snijkoppen en/of portalen op de machine, snijkoppen in 2D en 3D uitvoering. 

Watersnijden is een zeer flexibel proces, geschikt voor nagenoeg alle materiaalsoorten en diktes en heeft geen warmteinbreng. Daarnaast is watersnijden ook een langzaam proces. Watersnijden voor u een te langzaam proces? TCI biedt de oplossing met een combinatie water/plasmasnijmachine, snelheid en nauwkeurigheid gecombineerd in één machine!

TCI Cutting
Een Spaanse fabrikant van waterstraal, lasersnijmachines en kantbanken gevestigd in Guadassuar (Valencia). Dit in 2001 opgerichte bedrijf heeft de ervaringen gedaan in het eigen snijbedrijf geïntegreerd in de engineering van de snijmachines. Naast de standaard machines kunt u bij deze flexibele fabrikant ook terecht voor "custom made" oplossingen. 

De waterstraalsnijmachines verdelen zich in twee series:
 • Serie BP, brugconstructie (portaalmachine), robuuste geconstrueerde machines en afhankelijk van de gekozen afmeting geschikt voor het bewerken van grote oppervlakten.  Het portaal wordt aangedreven middels servomotoren dit in combinatie met de schuinvertande tandheugel en rondsel  zorgt voor een hoge acceleratie en snelheid, wat resulteert in kortere bewerkingstijd en uitstekend snijresultaat.
 • Serie SM,  door de gekozen losse arm constructie (cantilever) onderscheidt de SM serie zich in toegankelijkheid en flexibiliteit.  De SM modellen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen waarbij het model SM-M een modulaire bouwwijze heeft. 
Voor beide modellen heeft u een ruime keuze in pomptechnologie (4.130 of 6.200 bar), snijkoppen (2D en 3D) waarbij een combinatie en/of meerdere snijkoppen mogelijk is. 

Machines:

 • tcicutting_bpc_4020

  BP-C (Compact)

  "instapmodel" portaal machine, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

 • rs380_tcicutting_bp_s_2040_frontal_lpr

  BP-S (Standaard)

  robuuste portaal machine, standaard 1500x3000 en 2000x4000 mm

 • tcicutting_bpm_3080

  BP-M (Modulair)

  modulair gebouwde waterstraalsnijmachine voor groot en zwaar snijwerk

 • tcicutting_bph_3040cnc

  BP-H (Hoog Portaal)

  uiterst stabiele machine voorzien van een verhoogd portaal en verlengde Z-as

 • tcicutting_sm_c_3015_lateral_izq_lpr

  SM-C (Compact)

  uiterst compacte machine met losse arm, min. vloer oppervlak, enorme toegankelijkheid

 • tcicutting_sm_s_6020_1brazo_lateral_izq_lpr

  SM-S (Standaard)

  uiterst toegankelijke machine met losse arm, div. afmetingen en uitvoeringen

 • tcicutting_sm_m_2060_lateral_lpr

  SM-M (Modulair)

  Als SM-S, echter modulaire opbouw in een later stadium naar wens te vergroten

Meer informatie?