Durma HD-FF

De HD-FF 3015 is een flexibele oplossing voor degene die willen starten met fiberlaser snijden maar geen volledige dagproductie hebben. Door gebruik te maken van gerenommeerde componenten in combinatie met een seriematige bouwwijze is Durma er in geslaagd een lasersnijmachine op de markt te brengen die toegankelijk is voor nagenoeg elk metaalbedrijf dat de wens heeft zijn flexibiliteit en productiemogelijkheden te vergroten.

Durma HD-FF

De HD-FF 3015 is een onderhoudsvrije lasersnijmachine voor de metaalverwerkende industrie. De machine combineert concurrerende snijsnelheden, uitmuntende snijkwaliteit, lage onderhoudskosten en een optimale flexibiliteit, zodat u gegarandeerd de laagste kostprijs per gesneden product realiseert. De HD-FF lasersnijmachine is uitgerust met de laatste stand van de lasertechniek en is geschikt voor het snijden van diverse materiaalsoorten in verschillende diktes, met een uitstekende snijkwaliteit.

Tandheugel & rondsel
De aandrijving van de HD-FF geschiedt middels een kostenefficiënte schuinvertande tandheugel met rondsel. De directe aandrijving van het tandwiel waarborgt een spelingsvrije overbrenging tussen de motor en het tandwiel en garandeert hiermee een maximale nauwkeurigheid. Dankzij de hoge precisie van deze tweezijdig geharde schuinvertande tandheugel kan een acceleratie van 14m/s² en een snelheid van 90m/min worden bereikt met een nauwkeurigheid van 0,05 mm

Energie besparend
Fiberlasers snijden niet alleen sneller dan andere lasers (CO2) met een laserbron met een gelijke vermogen, de stralings-efficiency van 30% is in vergelijking met andere lasers ook dubbel zo hoog. Bovendien is het stroomverbruik tijdens de stand-by periode te verwaarlozen en de koeling vraagt slechts een fractie vergeleken met andere lasers.

Automatisering van het be/ontladen van de machine
Voor de automatisering rond de Durma HD-FF zijn er de volgende mogelijkheden:
- Durma M-Loader 3015, manuele zwenkarm kraan met vacuüm systeem
- Durma D-Loader 3015, automatische zwenkarm kraan met vacuüm systeem
- Durma be-ontlaadsysteem Rapid Server 3015 (V)
- Durma be-ontlaadsysteem Rapid Server 3015 (H)

Fiberlasertechnologie
Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie, zeker in vergelijking met de bekende CO2-lasers. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, alsook in service en onderhoud. Durma gebruikt in haar lasersnijmachines alleen wereldwijd erkende onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Hiermee levert Durma gebruiksvriendelijke machines van topkwaliteit.