Schröder PBU 3200 x 3

 • 3240

 • 3240

Meer informatieDownload documentatie

Specificaties

MerkSchröder
Werkbreedte (mm)3240
Capaciteit (400 N/mm²) (mm)3
Slag bovenbalk (mm)350
Snelheid bovenbalk (mm/sec)20
Snelheid buigbalk (°/sec)48
Geometrie bovenbalk (°)48
Handmatige verstelling buigbalk (mm)80
Werkhoogte (mm)900
Machine breedte (mm)5014
Breedte oplegtafel (mm)3334
Machinediepte met 1600 mm achteraanslag (mm)2563
Machinediepte met 1600 mm achteraanslag (mm)4313
Machine hoogte (mm)1510
Aandrijving bovenbalk (kW)3
Aandrijving buigbalk (kW)2 x 2.2
OmschrijvingGemotoriseerde zwenkbuigmachine - type: PBU 3200 x 3

Standaard uitvoering

 • Basis machine uitgevoerd zonder boven- en buigbalk gereedschappen
 • Radius step bending functie
 • Bovenbalk geometrie 48°
 • Gereedschapset
 • Handmatige buigbalkklemming
 • CE
 • Handmatige bovengereedschapklemming (WZS 020)
 • Kleur RAL 7035 lichtgrijs en RAL 5003 saphirblauw
 • Slag bovenbalk 350 mm
 • Nano Touchscreen besturing aan zwenkarm

Opties

  Schröder
  Opgericht in 1949, een kwaliteits- en klantgericht familiebedrijf, zowel traditioneel als modern in de machinebouw-industrie. De focus van Schröder ligt op de ontwikkeling van moderne machine concepten voor het buigen en knippen van plaatmateriaal met een focus op het aanbieden van de beste technologische, economische en ergonomische oplossingen voor de klant. Met 2 productie faciliteiten in Duitsland van meer dan 20.000 m² productie-oppervlak biedt Schröder een compleet aanbod van handmatig bediende machines tot volautomatische buigcentra.

  TUWI vertegenwoordigt Schröder sinds 1998
  TUWI, opgericht in 1978, is er trots op sinds 1998 de exclusieve partner van Schröder te zijn voor Nederland. Verdeeld over de verschillende productlijnen van Schröder heeft TUWI inmiddels ruim 200 tevreden gebruikers. De technische dienst van TUWI, met gecertificeerde monteurs, verzorgt het installatietraject van A tot Z. Installatie, scholing (software, onderhoud, applicatie) en aftersales zijn bijzonder belangrijk om een zwenkbuiger in uw productieproces te implementeren. TUWI biedt u hierin de onderscheidende factor.

  Schröder motorische zwenkbuigers:
  Bouwt sinds 1949 met succes hoogwaardige zwenkbuigmachines, van eenvoudige handbediende modellen t/m compleet cnc geautomatiseerde modellen. Voor alle machines geldt dat deze geheel naar de wensen van de klant kunnen worden geconfigureerd. Deze universele handbediende zwenkbuigmachines wordt ingezet voor scholen, smederijen, dak/wand- en plaatbewerkingsbedrijven. De technisch uitgekiende constructie van de machine zorgt voor een flexibele en rendabele investering voor de uitbreiding van de plaatbewerking binnen het bedrijf.

  Zwenkbuigmachine model PowerBendUniversal
  De Schröder PowerBendUniversal is een nieuwe generatie veelzijdige zwenkbuigmachine voor het hoogwaardig buigen van plaat. Deze nieuwe basis zwenkbuigmachines staan garant voor een sublieme nauwkeurige buigkwaliteit. Met deze nieuwe innovatieve zwenkbuigmachines worden grote en complexe producten geproduceerd met slechts één bediener. De machine is standaard voorzien van een robuuste achteraanslag is voorzien van een RVS oplegtafel met kogels of borstels. bediener hoeft de plaat enkel voor de robuuste achteraanslag te houden en daardoor ook eventuele bedieningsfouten en onnodige beschadigingen worden voorkomen.
  De PowerBendUniversal machines zijn standaard voorzien van de nieuwste generatie servomotoren en zijn daarom energie zuinig daar deze alleen energie vragen bij de buiging zelf. Een ander groot voordeel is dat bij het zwenkbuigen veel minder (duur) gereedschap nodig is. Bij variatie in plaatdiktes stelt de CNC gestuurde buigbalk (optioneel) zich automatisch daarop in zonder dat gereedschap wissel nodig is.
  De machine is standaard voorzien van de Nano Touchscreen besturing, deze besturing is door Schröder zelf ontwikkeld en is door iedereen met het meeste gemak te bedienen en te programmeren. Met deze besturing kan eenvoudig en overzichtelijk programma’s worden gemaakt met meerdere programmaregels. Maar er kan ook gekozen worden voor de revolutionaire grafische POS 2000 Professional besturing met touch-screen is speciaal ontwikkeld voor een optimaal bedieningsgemak zodat werkelijk iedereen deze machine bedienen kan.