COBOTIC 100T (TIG)

De Cobotic 100M is een lascel die gebruik maakt van het MIG proces, hiervoor wordt gebruik gemaakt van het gerenommeerde merk Voest Alpine.

Omschrijving

De Cobotic 100M is een lascel die gebruik maakt van het MIG/MAG proces hiervoor wordt gebruik gemaakt van het gerenommeerde merk Voest Alpine. Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. 

Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas (bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium) Deze toevoegingen hebben invloed op de vlamboog maar door het inerte gedrag van deze gassen beïnvloeden ze het smeltbad niet. Bij MAG gaat het om een actief gas (bijvoorbeeld koolstofdioxide, CO2), CO2 wordt door de hitte deels ontleed in koolstof en zuurstofradicalen, daardoor heeft een actief gas ongunstige invloed op de kwaliteit van de uiteindelijke las. Vaak worden mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen: doorgaans menggassen met argon en CO2. De reden voor het werken met actief gas is de prijs CO2 is veel goedkoper dan argon.

MIG lassen is een goed controleerbaar proces met een hoge inschakelduur lees efficiëntie. MIG lassen biedt een goede bescherming tegen oxidatie is over het algemeen toe te passen voor de meest voorkomende lasposities. Deze voordelen maken het MIG lassen uitermate geschikt voor geautomatiseerd lassen.

Lasbron

De Voestalpine Bohler Selco Uranos 3200 PME stelt u instaat staal, roestvrijstaal, aluminium, nikkel, gietijzer, koper of titanium kwalitatief hoogwaardig automatisch te lassen. De Cobotic 100M dient te worden aangesloten op een Sideros filter / afzuiginstallatie model ECO 2 V.

Programmering

De programmering wordt gedaan op de meegeleverde tablet waarbij de programma’s voor zowel de cobot als de lasmachine worden gemaakt. De speciaal ontwikkelde interface maakt dit mogelijk. Alle lasparameters zoals; spanning, de lasfrequintie, de pulsfrequintie en het lastype (laag – hoogvoltage en constant spanning lassen) worden hier ingesteld.

Kenmerken 

  • Collaboratieve UR5e robot met 6 assen en 6 roterende DoF-elementen.
  • +/- 0,03 mm precisie en900 mm armbereik.
  • Maximaal laadvermogen volgens ISO 9283.
  • Het systeem is volledig geïntegreerd met de MIG-lasgenerator (Voestalpine Bohler SELCO) URANOS NX 3200 PME– MIG/MAG PULSATO-MMA. Uranos NX 3200 PME– MIG/MAG PULSATO-MMA.
  • Koelsysteem om 24/7 werken te garanderen.
  • COBOTIC heeft 6 assen op de robot en een 7e as 1800 mm. dat synchroon werkt en zorgt voor maximaal gebruik van de robotarm, waardoor de kans op bezwaring wordt verkleind.
  • Geen frequent onderhoud nodig.
  • Invoeging van de 8e en 9e as die de hoogte van het werkblad regelt. (optioneel)
  • Verticale rookafzuigsystemen met 2 of 4 patronen met gedifferentieerde drukmodules. (optioneel)
  • Gesynchroniseerde positioneer-unit voor rotatie van 360 stuks, te gebruiken op de werkbank. (optioneel)