MAKU

De nieuwe Schröder MAKU is de ideale instapmachine en samen met het aanbod van verschillende besturingen perfect bij alle soorten producten inzetbaar. 

Schröder MAKU

Deze MAKU is een unieke machine in zijn soort omdat optioneel de onderbalk naar achter geplaatst kan worden en in combinatie met een zwanenhals vormige buiglijst een optimale geometrie ontstaat voor het probleemloos buigen van o.a. trapeziumvormige producten. 

Achteraanslag

Een andere unieke optie is dat de achteraanslag van deze machine voorzien kan worden met 2 handmatig instelbare aanslagvingers om conisch te kunnen buigen. Op deze manier kunnen producten in elkaar geschoven worden zodat nauwkeurig en eenvoudig lange lengtes geproduceerd kunnen worden.

Flexibele buigbalk

De machine bezit een hoge statische en dynamische stijfheid d.m.v. het gebruik van zware componenten van de boven-, onder- en buigbalk. De overgedimensioneerde bovenbalk positioneert d.m.v. speciaalgeleidingen zodat optimale geleiding en levensduur gegarandeerd zijn. De zwaar geconstrueerde buigbalk waarborgt een torsievrij buigproces over de complete lengte van de machine. 

De buigbalk is snel handmatig te verstellen om alle plaatdiktes optimaal te buigen en de bovenbalk heeft een bereik van 150 mm om ook hoge producten te kunnen zetten. Om een zeer hoge snelheid van de bovenbalkverplaatsing (plaatklemming) te realiseren is een excenter toegepast. Voor nauwkeurige buigingen kan een handmatig instelbare of motorisch CNC aangestuurde achteraanslag tot 1000 mm incl. oplegtafel verkregen worden.

Gebruiksvriendelijke besturing

Standaard is de machine voorzien van de Nano Touchscreen besturing waarmee de gewenste buighoek mee te programmeren is, maar ook kan er gekozen worden uit de uiterst gebruiksvriendelijke Pos 2000 Professional grafische touchscreen besturing.