Durma HD-F 3015 III Bj. 2015

Durma heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend als fabrikant van fiber-lasermachines. Het uitgebreide machineprogramma biedt oplossingen voor elk budget.

Profiteer nu van deze aantrekkelijk geprijsde voorraadmachine: de Durma HD-F 3015 III uit 2015 met een IPG laserbron en Precitec Procutter snijkop uit 2018.

Omschrijving

 

Fiberlasertechnologie

Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie, zeker in vergelijking met de bekende CO2-lasers. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, alsook in service en onderhoud. Durma gebruikt in haar lasersnijmachines alleen wereldwijd erkende onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Hiermee levert Durma gebruiksvriendelijke machines van topkwaliteit.

Durma Fiberlaser model HD-F(L)

De HD-F(L) is het meest verkochte model binnen de lijn van lasersnijmachines van Durma. De machine is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan worden uitgevoerd met een laservermogen van maximaal 15 kW. De machine is dusdanig ontworpen, dat u de machine in een later stadium modulair kunt uitbreiden met diverse automatiseringssystemen, zoals de Rapid Server of Rapid Tower. Op deze wijze investeert u toekomstgericht.

De HD-F(L) is een onderhoudsvrije lasersnijmachine voor de metaalverwerkende industrie. De machine combineert hoge snijsnelheden, uitmuntende snijkwaliteit, lage onderhoudskosten en een optimale flexibiliteit, zodat u gegarandeerd de laagste kostprijs per gesneden product realiseert. De HD-F(L) lasersnijmachine is uitgerust met de laatste stand van de lasertechniek en is geschikt voor het snijden van diverse materiaalsoorten in verschillende
diktes, met een uitstekende snijkwaliteit.

Tandheugel & rondsel

e aandrijving van de HD-F geschiedt middels een kostenefficiënte schuinvertande tandheugel met rondsel . De directe aandrijving van het tandwiel waarborgt een spelingsvrije overbrenging tussen de motor en het tandwiel en garandeert hiermee een maximale nauwkeurigheid. Dankzij de hoge precisie van deze tweezijdig geharde schuinvertande tandheugel kan een acceleratie van 28m/s² en een snelheid van 100m/s worden bereikt met een nauwkeurigheid van 0,05 mm

Lineair aandrijfsysteem

Bij het optioneel verkrijgbare lineaire aandrijfsysteem worden de assen aangedreven door highspeed lineaire motoren van Siemens. Met deze motoren kunnen acceleratiesnelheden van 32m/s² en een snelheid van 160 m/min (X- en y-as) worden gehaald met een nauwkeurigheid van maar liefst 0,03mm!

Precitec Procutter lasersnijkop

De Precitec Procutter biedt een volledig geïntegreerd systeem dat het snijproces bewaakt en tevens de gebruiker voorziet van de nodige informatie. De Procutter biedt u de hoogst mogelijke repeteernauwkeurigheid in combinatie met de hoogst mogelijke productiviteit.

Energie besparend

Fiberlasers snijden niet alleen sneller dan andere lasers (CO2) met een laserbron met een gelijke vermogen, de stralings-efficiency van 30% is in vergelijking met andere lasers ook dubbel zo hoog. Bovendien is het stroomverbruik tijdens de stand-by periode te verwaarlozen en de koeling vraagt slechts een fractie vergeleken met andere lasers.

Durma

Durma, marktleider in Turkije, is een wereldwijde fabrikant van metaal-, plaat-, en buisbewerkingsmachines met 1500 medewerkers, een modern geoutilleerde productieruimte van maar liefst 150.000 m²

TUWI

TUWI, opgericht in 1978, is er trots op sinds 2005 de exclusieve partner van Durma te zijn voor Nederland. Verdeeld over de verschillende productlijnen van Durma heeft TUWI inmiddels ruim 600 tevreden gebruikers. De technische dienst van TUWI, met Precitec gecertificeerde monteurs, verzorgt het installatietraject van A tot Z. Installatie, scholing (software, onderhoud, applicatie) en aftersales zijn bijzonder belangrijk om een snijmachine in uw productieproces te implementeren. TUWI biedt u hierin de onderscheidende factor.

Technische gegevens

Technische gegevensHD-F 3015 III Bj. 2015
Beschikbare IPG laserbron YLS, incl. IPG koeler, Precitec Procutter Snijkop4 kW – Bj. 2018
Plaatafmeting snijtafel (mm)3000 x 1500
Bereik X-as (mm)3060
Bereik Y-as (mm)1530
Bereik Z-as (mm)160
Maximale snelheid X-Y (m/min)100
Maximale acceleratie (m/s²)14
Aandrijving X-Y astandheugel & ronsel
Positioneernauwkeurigheid (mm)+/- 0.05
Repeteernauwkeurigheid (mm)+/- 0.05
Aandrijving wisseltafelelektrisch
Maximaal plaatgewicht (kg/m²)200
Benodigd flter capaciteit (m³/uur) 

Uitvoering

  • Snijtafel met afzuigsegmenten (laden en fakirbed)
  • Automatische palletwisseltafel incl. inloopbeveiliging
  • Automatisch nozzlereinigingsysteem
  • Gecentraliseerd automatisch smeersysteem
  • Plaatpositionering door middel van 3-punts meting
  • Precitec snijkop, deze is afhankelijk van de keuze van de laserbron
  • IPG koeler, type is afhankelijk van het gekozen vermogen van de laserbron
  • Afvalbakken met de uitgang aan de achterzijde van de machine

Vraag over deze machine?

Bel of mail ons met uw vraag of maak direct een afspraak. We komen graag naar u toe, maar u bent ook van harte welkom in onze showroom.